TÖRTÉNETÜNK ÉS ELISMERÉSEINK

Történetünk

Az Equilor Befektetési Zrt. jogelődjét 25 évvel ezelőtt, 1990-ben a bécsi székhelyű Rotter und Co. GmbH Tőzsdeügynökség és a MOL jogelődje, a Minerálimpex Rt. hozta létre 50 millió forint alaptőkével. Még ebben az évben alapítóként vettünk részt a Budapesti Értéktőzsde újjászületésében, amely 1990. június 21-én, 42 év szünet után nyitotta meg újra kapuit. A Rotter und Co. kiválása után 1992-ben a társaság nevét Confides Hungária Brókerházra változtattuk.

A hazai tőkepiac fejlődése mellett, a befektetői igények minél magasabb szintű kielégítése érdekében 1995-ben a társaságunk mind tulajdonosi szerkezetét, mind belső struktúráját illetően jelentős átalakuláson ment át, és a cég neve Equilor Befektetési Rt-re változott. A hazai befektetési piacon eltöltött hosszú időnek köszönhetően cégünk évről-évre egyre meghatározóbb szereplőjévé vált a hazai értékpapír- és devizapiacnak. 
Konzervatív üzletpolitikánknak köszönhetően ügyfeleink bizalmát az egyre nagyobb piaci verseny ellenére sikerült megőriznünk, egyesítve a befektetési intézménytől elvárt biztonságot a rugalmas ügyfélközpontú szolgáltatásokkal. 
Az átalakulást követő öt sikeres év után az Equilor Befektetési Rt. 2000-ben beolvasztotta a Dunaferr Rt. befektetési társaságát, a Buda Bróker Rt-t és átvette annak ügyfél és vagyonkezelt állományát. 2005-ben 500 millió, majd 2010-ben 1 milliárd forintra emeltük jegyzett tőkénket, így alakítva ki a jelenlegi nagy tőkeerővel rendelkező és széleskörű szolgáltatásokat nyújtó Equilor Befektetési Zrt-t.

Az Equilor 1997-ben részt vett a Befektető-védelmi Alap létrehozásában, melynek alapítása óta tagja, valamint a 2006-ban csatlakozott a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesülethez is.

Szolgáltatásaink regionális kiterjesztése érdekében az Equilor 2011-ben a Varsói Értéktőzsde és a Prágai Értéktőzsde teljes jogú tagjává vált.

2006-ban jött létre a műkincs befektetési tanácsadással és művészeti támogatások szervezésével foglalkozó Equilor Fine Art Kft. és 2013-ban az alapkezeléssel, intézményi és privát vagyonkezeléssel foglalkozó Equilor Alapkezelő Zrt.

Az Equilor a hazai tőkepiacon egyedülálló módon a cég vezetőinek és meghatározó munkatársainak többségi tulajdonában áll.

Elismeréseink

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az Equilor negyed évszázados működése alatt a hazai tőkepiac nehéz időszakaiban is képes volt Magyarország egyik vezető befektetési szolgáltatójaként működni. Munkánk sikerességét alátámasztja, hogy ügyfeleink száma és az általunk kezelt vagyon az évek során folyamatosan növekszik. Ennek eredményeképpen az Equilor mára az egyik legelismertebb független befektetési szolgáltatóvá vált Magyarországon.

Az elmúlt 25 évben ügyfeleink elismerése mellett számos díjat is elnyertünk. Az Equilor többek között azért kapta meg a Budapesti Értéktőzsde ?A tőzsde csapata? díját, mert a független befektetési szolgáltató a Budapesti Értéktőzsde szempontjából számos kiemelkedő tőkepiaci tranzakció szervezője és lebonyolítója volt. 
Szintén a Budapesti Értéktőzsdétől ?Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátás szervezője? díjat pedig azért kaptuk, mert 2011-ben a legaktívabb társaság voltunk ezen a területen. 
Az Equilor MagyarBrands elismerésben is részesült magyar piacon, hazai háttérrel végzett munkájáért.

Eredményeink közé tartoznak a közösségért és a pénzügyi kultúra fejlesztéséért tett erőfeszítéseink is, hiszen az Equilor felelős befektetési szolgáltatóként fontosnak tartja társadalmilag értékes ügyek támogatását . Számos kezdeményezést segítettünk például az egészségügy, az oktatás, a sport és a művészet területén. Támogattuk a Corvinus Pénzügyi Laboratórium kialakítását, vagy a United Way kampányát, és a pénzügyi kultúra fejlesztését szolgálja a középiskolások számára meghirdetett tőzsdejátékunk is.

Díjaink

Az Equilor a Budapesti Értéktőzsdétől a 2010-ben elnyerte az ?Év csapata? címet.

Az Equilor a Budapesti Értéktőzsdétől a 2011-ben elnyerte az ?Év hitelpapír kibocsátója? címet.

Kőrössy Krisztiánt az Equilor Intézményi üzletág vezetője 2012-ben elnyerte a Budapesti Értéktőzsde ?Év üzletkötője? díját.

Az Equilor 2012-ben elnyerte a ?Magyar Brands? és a ?Superbrands? címet.

díjaink